У Вінниці сформують одне важливе для громади місце пам’яті про Другу світову війну.

Згідно із проєктом, понад 380 металевих плит із викарбуваними на них іменами загиблих у Другій світовій буде перенесено з середмістя на Меморіал Визволення на вул. Київській.

Їх встановлять на нові гранітні постаменти, які розмістять у вигляді алеї. Благоустрій території передбачає, зокрема, капітальне оновлення вже присутніх елементів, влаштування пішохідних доріжок із екологічної плитки, бордюрів, декоративного та спеціального освітлення, створення зелених зон зі складними квітковими композиціями.

Наразі з цього питання відбулось три тендери:

8 203,69 грн – проведення експертизи,

48 117,93 грн – виготовлення проектно кошторисної документації

10 772 000,27 грн – Руйнування та знесення будівель і земляні роботи.

«У поточному році було розроблено проєктно-кошторисну документацію, яка пройшла комплексну експертизу. На сьогодні у нас вже є переможець – підприємство, яке запропонувало ціну нижчу вже на 720 тисяч грн, ніж було оголошено, – зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, на презентації проекту .

– Що стосується суттєвого оновлення Меморіалу Визволення на вулиці Київській – це влаштування, так званих, стовпів пам’яті, тобто 48 постаментів, виконаних із граніту. Елементи являють собою прямокутники, висота яких становить майже 2,5 м, ширина до 1 м, вага готового виробу близько 6 тонн.

 

 

Попередня публікаціяВиставка, пісні, поезія і тортик. У Вінниці відбудеться 15-річний ювілей харківського літературного клубу «Осяяння»
Наступна публікаціяУ Вінниці сталась пожежа в торгівельному центрі. Відео