У Вінниці, в рамках проведення Днів європейської спадщини відбудеться три гастрономічні майстер-класи. На них вчитимуть готувати затірку конопляну, хумус з чорної квасолі і буряка, борщ на вишні та багато іншого.

Майстер-класи проведе відома дослідниця подільської кухні Олена Павлова, яка впродовж понад десятиліття реконструює відшукані у збірниках рецепти та вцілілі традиції локальної гастрономічної спадщини.

«У вівторок, 20 вересня, можна вирушити у гастрономічну подорож «З щоденника бабусі». Учасники майстер-класу навчаться готувати затірку конопляну, вареники з вишнею і маком з кольорового тіста, а також напій «вітамінна бомба» (з петрушкою та лимоном). Крім цього вони прослухають пізнавальну лекцію та спробують дегустаційну тарілку», – каже директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Подія відбудеться у TopRest HoReCa service (вул. Дмитра Майбороди, 6). Початок – о 16:00 (тривалість – 2 години). Вартість участі – 400 грн (оплата готівкою на місці). Реєстрація за посиланням.

У четвер, 22 вересня, бажаючі можуть взяти участь у гастрономічному майстер-класі «Вінницькі манси». Це справжній гастрономічний екскурс в історію вінницьких євреїв. Учасники дізнаються про те, як готувати форшмак, хумус з чорної квасолі і буряка, кошерні шкварочки, бульйон та напій на основі гранату. Посмакують дегустаційною тарілкою.

Майстер-клас відбудеться у ресторації Vltava (вул. Визволення, 8). Початок – о 16:00 (тривалість – 2 години). Вартість участі – 400 грн (оплата готівкою на місці). Реєстрація за посиланням.

А в п’ятницю, 23 вересня, відбудеться гастрономічний майстер-клас «Сучасна подільська кухня». На заході можна буде скуштувати борщ на вишні, дізнатися секрети приготування справжньої картоплі по-уланівськи та приготувати разом намазки з сала та різних добавок.

Захід відбудеться у ресторані NUMO (вул. Келецька, 63). Початок – о 16:00 (тривалість – 2 години). Вартість участі – 550 грн (оплата готівкою на місці). Реєстрація за посиланням.

*майстер-класи відбудуться за умови, якщо будуть сформовані групи учасників через реєстраційні форми.

Попередня публікаціяВінницьких дітлахів запрошують у гурток астрономії
Наступна публікаціяУ Вінниці на вулиці Юрія Курія перекриють рух транспорту на чотири дні