Нещодавно ми проаналізували карти лісів, що належать агролісництвам у Вінницькій та Житомирській областях. На жаль, щонайменше 38 ділянок лісогосподарських земель загальною площею понад 17 га виділили під забудову та сільське господарство. Більшість з цих ділянок надані в приватну власність, повідомляють на сайті greenpost.uа з посиланням на природоохоронців з Української Природоохоронної Групи – UNCG.

Земельний кодекс України вказує, що для переведення лісогосподарських земель в приватну власність зі зміною їх цільового призначення треба погодження не аби кого, а Кабміну.

“У нас є небезпідставні сумніви, що бодай одній з віднайдених в межах агролісгоспів ділянці Кабмін дав зелене світло потрапити в приватну власність. Інакше ці дії трактуються як порушення Земельного кодексу. Як показує досвід, це досить розповсюджена проблема. Рік тому ми вже шукали аналогічні порушення на Київщині. Тоді нам вдалось знайти 1459 га роздерибанених лісових ділянок”, – деталізують екологи.

Вони вже звернулися до прокуратури з проханням розібратись у цій ситуації та повернути ліси до комунальної власності.

Попередня публікаціяЕкскурсії, майстер-класи, лекції та виставки. У Вінниці відбудуться Дні європейської спадщини
Наступна публікаціяВінничан та гостей міста запрошують взяти участь у плогінгу поблизу малих річок. Учасників чекають призи