Український уряд погодив питання збільшення розміру компенсації за програмою “Прихисток” для громадян, які розмістили у себе вимушених переселенців.

Про це повідомляє Суспільне.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила віцепрем’єрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Сьогодні відбулася завершальна нарада щодо цього. Дійсно, з 1 жовтня тим людям, які будуть надавати прихисток нашим внутрішньо переміщеним особам, за кожну людину буде виплачуватися 900 гривень”, — сказала посадовиця.

Вона нагадала, що нині ця сума є вдвічі меншою.

“Зараз це — 450 гривень. На опалювальний сезон за кожну людину буде додатково 900 гривень”, — зауважила Верещук.

За її словами, Кабмін вже затвердив відповідні зміни щодо порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. При цьому передбачається що Товариство Червоного Хреста України за домовленістю з урядом фінансуватиме повний обсяг витрат на компенсацію за розміщення ВПО.

“Ми досягли згоди. 6 вересня буде підписано меморандум. До 1 жовтня усі необхідні постанови будуть прийняті”, — підкреслила віцепрем’єрка.

 

Попередня публікаціяНа п’ять років позбавлення волі у Вінниці засудили прибічника російської збройної агресії проти України
Наступна публікаціяНа Вінниччині в евакуаційному потягу почались пологи у 22-річної жінки