За матеріалами СБУ у Вінниці засуджено прибічника російської збройної агресії проти України, повідомляють в СБУ Вінниччини.

Як встановили слідчі органів безпеки, ним виявився 51-річний мешканець Вінниці який через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України. Був стійким прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму.

Зловмисник публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями.

Детальніше про викриття тут bit.ly/3cBQceX

Слідчі СБУ задокументували дії фігуранта кримінального провадження із поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройного конфлікту та публічних закликів до агресивної війни на території України.

Вінницьким міським судом Вінницької області його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-1 (поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Заходи із документування злочину проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Попередня публікаціяВінничан просять підтримати петицію про перейменування вулиці Пушкіна на Романа Шухевича
Наступна публікаціяВід початку опалювального сезону вінничанам, які прихистили переселенців збільшать компенсацію до 900 гривен