Про допомогу домашнім улюбленцям – переселенцям та інші виклики війни в Україні розповів Микола Похолюк директор ветеринарної клініки “Улюбленець”, координатор ГО “Ми – Вінничани”.

За словами Миколи Похолюка, він лікує тварин у Вінниці з 2012 року. Весь час ветеринарний лікар займався улюбленою роботою, своєю клінікою де лікували як свійських, так і безпритульних тварин.

«Під час війни так сталось, що є переселенці, як люди так само і тварини. Допомагаємо їх прилаштовувати, допомагаємо пролікувати. Допомагаємо надати і психологічну їм допомогу, тому що тварини, так само як і люди, страждають. Тварини бояться вибухів, лякаються різких рухів, гучних звуків. Скажімо, реагують так само на цю ситуацію, як і люди», – розповідає ветеринарний лікар.

Пан Микола постійно займається зооволонтерством, а раніше працював директором Муніципального притулку для тварин.

З того часу пригадує, що багато працював з тваринами у місті та за містом.

«Це були стерилізації, це були всі хірургічні маніпуляції, які були необхідні. Тобто, люби ветеринарна допомога це за нами. Зменшення популяції безпритульних тварин – це стерилізація і адопція тобто прилаштування тварини, знайти їй потенційну нову родину. Де будуть їх любити. Для собак та для котів це саме головне щоб їх любили. Вони віддають свою любов у відповідь», – розповідає лікар.

Наразі за словами ветеринарного лікаря, відчувається великий брак фахівців ветеринарної медицини.

«Навчальні заклади випускають щороку велику кількість студентів спеціалістів, лікарів або фельдшерів. Але чомусь не усі хочуть працювати за спеціальністю. В селі є взагалі проблема з працівниками, а з ветеринарами то й поготів. Молоді люди здобувши освіту не хочуть працювати в сільській місцевості. Втім, відсутні й великі господарства в яких була б забезпечена висока заробітна плата», – каже Микола Похолюк.

За його словами, не всі й можуть бути ветеринарними лікарями, бо ця робота потребує великого терпіння.

Детальніше про улюбленців та роботу ветеринарних лікарів дивіться у відео:

Попередня публікаціяНа Вінниччині нетверезий водій протаранив дерево, постраждала семирічна пасажирка авто
Наступна публікаціяНа Вінниччині триває моніторингове опитування для дослідження рівня довіри до правоохоронних органів