У рамках підготовки до опалювального сезону комунальники проводять гідравлічні випробування теплових мереж. Ці заходи дають можливість виявляти і ліквідовувати зношені ділянки мереж та попередити появу можливих пошкоджень у цих місцях під час майбутнього опалювального періоду.

Випробування проводяться в міжопалювальний період. На цей час котельні та теплові пункти відключаються, а подача гарячого водопостачання до будинків споживачів тимчасово припиняється. Також перекриваються окремі ділянки тепломережі для того, щоб запобігти пошкодженню внутрішньобудинкових мереж теплопостачання.

У разі пошкодження трубопроводу, прилади фіксують зниження тиску. Його виявляють і одразу після таких випробувань бригади КП «Вінницяміськтеплоенерго» здійснюють ремонтні роботи та ліквідовують аварійні ситуації.

«Завдяки таким випробовуванням, які проводяться щороку, вдається виявляти й ліквідовувати аварійні ситуації зараз, щоб зменшити кількість аварійних відключень у холодну пору року», – каже директор департаменту міського господарства Віталій Місецький.

Наразі КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» провело гідравлічні випробування на 173,93 км теплових мереж з 175,5 км у двотрубному виконанні.

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Якова Шепеля обмежать рух транспорту на дні
Наступна публікаціяНа Вінниччині повідомили про підозру прихильнику комуністичного режиму