Служба у справах дітей Вінницької міської ради постійно проводить роботу з вінничанами, які хочуть взяти до себе у родину на виховання та спільне проживання дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування.

«Станом на 11 серпня 2022 року двадцять шість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, різного віку потребують влаштування до сімейних форм виховання та чекають своїх батьків», – говорить заступниця начальника служби у справах дітей міської ради Наталія Манзюк.

Громадяни, які проживають у Вінницькій громаді, звертаються із заявою та необхідними документами до служби у справах дітей Вінницької міської ради про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі, потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків чи батьків-вихователів. Після перевірки документів на відповідність вимогам законодавства служба у справах дітей подає до Вінницького обласного центру соціальних служб запит щодо проходження заявниками курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Навчання проводиться за українською версією програми «ПРАЙД», триває 8 днів на базі Вінницького обласного центру соціальних служб. Під час навчання громадяни отримують детальну інформацію про особливості різних форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайомляться з віковими особливостями розвитку дітей, наслідками пережитих дітьми втрат, шляхами формування прив’язаності та методами виховання, які сприятимуть підтримці бажаної для батьків поведінки дітей тощо.

У разі, коли громадяни є родичами дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, для влаштування дітей такої категорії під опіку, піклування, навчання проходити не потрібно.

Після підготовки кандидати в усиновлювачі, потенційні опікуни, піклувальники, прийомні батьки чи батьки-вихователі отримують у службі у справах дітей Вінницької міської ради інформацію про дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання або можуть бути усиновленими, з урахуванням рекомендацій, зазначених у довідках про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Попередня публікаціяВінничани можуть долучитись до закупівлі боксу для полонених «Нарешті ти вдома»
Наступна публікаціяЧи повинні отримувати надбавки та премії чиновники під час війни? Опитування на вулицях Вінниці