Начальник відділу комунікацій у Музей Вінниці Микола Геркалюк, на власному каналі випустив відео де розповідає про пропозиції, які є, назв для перейменування вулиць, провулків, площ та інших топонімів.

«21 червня з’явився список пропозицій нових назв для вінницьких вулиць, які варто перейменувати. Зокрема з’явилося 78 варіантів назв для 183 топонімів. З’явився цей список, очевидно що він викликав обговорення, порівняно активне, як для Вінниці в соцмережах. Звісно, не таке активне, як перші новини про необхідність перейменування вулиць в березні, коли вони почали з’являтися. Але все одно сяке-таке обговорення було, втім тривало воно не довго», – каже Микола Геркалюк.

За його словами, на обговорення цього списку дали часу аж до 25 серпня. Втім, тема забулась, а 25 вона знову з’явиться в інформаційному просторі. Тоді вінничани можуть почати обурюватись, що ми не знали, у нас є свої пропозиції. Отже, щоб нагадати про важливу тему деколонізації Вінниці та перейменування топонімів пан Микола випустив відео.

Детальніше, як подати пропозиції та які назви вже запропоновані і чому дивіться у відео:

Попередня публікаціяКларнетист з Вінниці здобув дві перемоги на конкурсах мистецтв
Наступна публікаціяГромади, школи та громадські організації на Вінниччині можуть отримати мікрогранти до 100 тися гривень