Вчора, 27 липня, Президент України Володимир Зеленський відзначив 8 полк оперативного призначення НГУ ім. Івана Богуна почесною відзнакою «За мужність та відвагу». Відзнака присвоєна за особливі бойові заслуги полку, героїзм і мужність під час захисту територіальної цілісності й незалежності України.

Про це повідомили у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України.

8 полк оперативного призначення на захисті України від самого початку війни.
Бійці полку запобігли створенню псевдореспубліки у Харкові у 2014 році. У ніч з 7 на 8 квітня 2014 року бійці полку провели блискучу спецоперацію зі звільнення Харківської обласної державної адміністрації від сепаратистів.

Згодом вони брали участь у боях за Слов’янськ і разом з іншими силовими підрозділами вибили бойовиків Гіркіна з населеного пункту Семенівка – це був один із перших успішних боїв українських військових з початком АТО.

Після повномасштабного вторгнення підрозділ був залучений до оборони столиці. Його бійці спільно з ЗСУ звільнили більше 20 населених пунктів Київської області, розбивали колони ворожої техніки та рівняли із землею позиції окупантів.

Після звільнення Київщини, гвардійці 8 полку НГУ продовжили обороняти Україну вже на східних рубежах, де воюють у найгарячіших районах і сьогодні.

Завдяки таким воїнам-гвардійцям можна бути впевненим, що Україна обов’язково переможе!

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудуться обговорення містобудівної документації плану території обмеженої вулицями Чорновола, Київська, площею Героїв Чорнобиля та річкою Південний Буг
Наступна публікаціяУ Вінниці відбулась виставка карикатур «Російський військовий корабель, йди…!»