У Вінниці розпочали виконання невідкладних робіт з капітального ремонту покрівлі будинку, який постраждав найбільше від ракетного обстрілу 14 липня.

Йдеться про багатоквартирний житловий будинок, що знаходиться за адресою Винниченка, 35. За результатами технічного обстеження експертів, покрівля не підлягає поточному ремонту і потребує виконання невідкладних робіт. Тому виконавчим комітетом ВМР було прийнято рішення про здійснення заходів з ліквідації наслідків, а саме проведення капітального ремонту покрівлі коштом коштів міського бюджету.

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман розповів, що для проведення робіт залучили близько 20 працівників. Наразі вони займаються демонтажем та розчищенням покрівлі для виконання капітального ремонту.

«Площа робіт становить близько 600 м2. Зробимо усе можливе аби якнайшвидше завершити роботи та не допустити руйнувань та підтоплення квартир у разі непогоди», – каже Роман Фурман.

Мешканці розповідають як побачили свої домівки після руйнувань. «Я ще досі в шоку. 14 липня нам з сім’єю пощастило і ми були не вдома у момент вибуху. Але повернувшись ми не впізнали наш будинок: вибиті вікна, вщент зруйнований дах та все подвір’я у склі», – розповідає мешканка будинку.

Тим часом комісії продовжують проводити обстеження квартир для фіксації пошкоджень. На черзі ще декілька будинків, які мають суттєві пошкодження та потребують відновлення. Нагадуємо, станом на сьогодні зафіксовано пошкодження у 78 будинках (49 багатоповерхівок, 29 будинків приватного сектору.) Загалом орієнтовно 780 квартир зазнали руйнувань.

Попередня публікаціяУ Вапнярці на території місця проживання громадянина росії правоохоронці знайшли набої та боєприпаси
Наступна публікаціяЗа цивільний захист населення та стан укриттів у Вінниці відповідає керівник громади – мер міста Сергій Моргунов