У Деснянському дитячому садочку наразі навчається 45 дітей у трьох групах. До цього часу у закладі функціонувала початкова школа й дитячий садочок. У 2021-2022 році у початковій школі закладу навчалося всього вісім дітей. Тому, на сесію міської ради було винесено проєкт рішення про перепрофілювання НВК у садочок, щоб тут змогли більше уваги приділяти саме наданню якісної освіти дошкільнятам.

Як розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, більшість дітей шкільного віку, які проживають у Десні, навчаються у ліцеї № 29. Територіально він знаходиться найближче до Десни і його перевагою є те, що тут надають освіту на трьох рівнях: початковому, базовому та профільному.

А завдяки реорганізації Деснянського навчально-виховного комплексу, з’явився заклад дошкільної освіти: «Це ясла-садок для дітей віком від 1,5 до шести (семи) років. Якщо раніше у НВК створювались умови як для дошкільнят, так і для учнів 1-4 класів, тепер вся увага буде приділена дошкільнятам, все буде адаптовано саме для них, адже тепер з’явилась така можливість», – каже Оксана Яценко.

Попередня публікаціяНа Донеччині загинув мінометник з Козятина Василь Пирогов
Наступна публікаціяУ Вінниці 11 тисяч людей з вразливих категорій отримають продовольчу допомогу