30 травня, у Києві пройшла презентація проєкту «Підтримка малого підприємництва в умовах війни». Конкурс бізнес-ідей ініціював Благодійний Фонд «МХП-Громаді» та Департамент корпоративної соціальної відповідальності ПрАТ «МХП». Проєкт розрахований на діючих підприємців і тих, хто лише планує започаткувати власний бізнес.

Вінницькі підприємці, які пройдуть конкурсний відбір бізнес-проєктів можуть розраховувати на грантове фінансування в розмірі від 50 до 100 тисяч гривень.

Конкурс “Роби своє” реалізується у наступних областях: Вінницька, Черкаська, Дніпропетровська, Київська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернігівська, Сумська та Волинська області.

Вікторія Нагірняк – координаторка проєкту від МХП. Тетяна Волочай – директорка Фонду «МХП – Громаді». Анна Тарасевич – керівниця відділу національних проєктів «МХП – Громаді». Дмитро Руденко департамент комунікацій МХП

Історія проєкту: Конкурс бізнес-ініціатив для розвитку дрібного і мікропідприємництва проводився чотири роки поспіль. За цей час БФ «МХП-Громаді» вклали в проєкт 11,35 млн грн інвестицій, підтримали 250 проєктів у 8 областях України. Торік конкурс відбувся в межах проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва» у Вінницькій та Черкаській областях. Але після початку російської агресії у Фонді вирішили розширити географію грантового проєкту на 11 областей.

За словами керівниці відділу національних проєктів благодійного фонду “МХП – Громаді» Вікторії Нагірняк, вони вирішили підтримати ініціативу президента України Володимира Зеленського стосовно допомоги бізнесу там, де не йдуть активні бойові дії. 

Мета конкурсу

▪️Поліпшити рівень економіки України

▪️Поповнити державний бюджет і зміцнити українську армію

▪️Мотивувати інших розвивати власний бізнес

▪️Зробити заможною українську родину

▪️Сформувати бізнес-актив у малих містах і селах

Хто може брати участь

▪️Військових (хто повернувся з війни і готовий працювати)

▪️Родини військовослужбовців

▪️Маєте бізнес-ідею і потребуєте фінансування

▪️Якщо ви маєте власну справу в селі, чи невеликому містечку

▪️Якщо ви евакуювалися з гарячих точок і плануєте залишитись на новому місці

▪️Ті, хто втратив домівку через війну і шукає місце постійного проживання

Практична допомога Благодійного фонду

▪️Навчання

▪️Розвиток

▪️Партнерство

▪️Фінансування

▪️Досвід

“В умовах війни, ми вирішили зробити відповідь на виклики, які дає сьогодення. Хочемо дати підтримку бізнесу в малих містах і селах”, — заявила директор благодійного фонду «МХП — Громаді» Тетяна Волочай.

Для участі у конкурсі слід зареєструватися на сайті конкурсу: РОБИ СВОЄ

Конкурс «РОБИ СВОЄ» планує підтримати до 50 бізнес-ідей, які відгукнуться для участі в проєкті. На проведення конкурсу Фонд «МХП-Громаді» виділяє 3,5 мільйона гривень.

Довідково: Засновником, мажоритарним акціонером та головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк. 

Попередня публікаціяПершого червня дітей запрошують на безкоштовні відвідини Подільського зоопарку
Наступна публікаціяУ Вінниці відбулись благодійні футбольні матчі