Дружні вінницькі «павучки» невтомно працюють в МЦ «Квадрат». Відео

Вінницький молодіжний центр «Квадрат» від початку війни перетворився на волонтерський центр. Щодня тут кипить робота, невтомні «павучки» волонтери плетуть маскувальні сітки для військових.

Журналісти Vinnytsia Press Point побували у молодіжному центрі. У залі де плетуть сітки стоїть гамір, цокочуть швейні машинки, чути балачки та сміх. Тут зібрались різні люди, дорослі й не дуже, з різних міст та сіл об’єднані однією метою – допомогти військовим.

«Дуже велика вдячність людям, які приходять до нас волонтерять і вкладають душу і позитив у те що роблять. Наші сітки не лише маскують потрібні об’єкти, але й слугують оберегом. Адже ми заряджаємо їх на позитив і на перемогу», каже Наталія Штогрин, директорка МЦ «КВАДРАТ».

 

57-річний Василь переселенець з Харкова. Він приїхав у Вінницю разом з родиною, але всидіти вдома не зміг. Адже прагне будь-яким чином допомагати військовим, бо до війська його вже не беруть.

 

«Для мене Вінниця стала улюбленим містом. Мені дуже подобається тут. А брати тут різати, шити виконувати різні операції, все що тут можна, роблю по своєму. Це стало моєю улюбленою справою. Я дуже радий що зможу цією роботою допомогти перемозі», – коментує пан Василь.

За словами волонтерки Юлії Брилюк, від першого дня війни кипить робота у центрі і це не тільки плетення сіток. Волонтери збирають індивідуальні аптечки, формують сухпайки, допомагають переселенцям та роблять багато іншої потрібної роботи. Фактично «Квадрат» перетворився на волонтерський штаб. Себе волонтери жартома називають павучками.

«Тут збираються багато людей, абсолютно різного віку, починаючи від старшого, закінчуючи зовсім маленькими дітками, які з задоволенням приходять плести. Працюємо ми по будніх днях з 10:00 до 17:00 години. Всіх запрошуємо долучатись. Потреба в тканині дуже велика, так само як і в руках, тому що зараз стало трошки менше людей. Багато хто поїхав додому, в основному це переселенці з Київщини», – розповідає Юлія.

Більше дивіться у відео.

Попередня публікаціяДля Гранівської амбулаторії закупили новий електрокардіограф
Наступна публікаціяНа Вінниччині затримали нетверезого чоловіка, який гуляв берегом річки з гранатою