За партнерства поліції Вінницької області, UNFPA та Вінницької міської ради у Вінниці продовжує працювати проєкт «Поліція і громада: #РазомПротиНасильства». 3 травня в межах гуманітарного реагування на військове вторгнення, Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні організували роботу 2 мобільних бригад з надання соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам із зони бойових дій та постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це повідомляють в поліції Вінниччини.

У Вінницькому районному управлінні поліції працює сектор протидії домашньому насильству, працівники якого пройшли спеціальну підготовку по роботі із потерпілими та кривдниками або схильними до такої поведінки особами. Правоохоронці цілодобово реагують на повідомлення про протиправні дії та вживають усіх заходів аби припинити правопорушення, притягнути винуватих осіб до відповідальності та мінімізувати негативні наслідки для постраждалих.

В умовах зростаючої потреби у наданні соціально-психологічної допомоги та збільшення фактів прояву насильства існує необхідність спрощення доступу до таких послуг як мешканцям місцевих громад, так і внутрішньо переміщеним особам.

Під час реагування на повідомлення про домашнє насильство поліцейські інформуватимуть громадян про діяльність мобільних бригад та перелік доступних послуг.

У разі необхідності окрім правоохоронців до потерпілої особи прибуде мобільна бригада в складі психолога та соціального працівника. Вказані фахівці роз’яснять постраждалим особам їхні права і можливості отримання допомоги та проводитимуть інформаційно-просвітницьку діяльність.

“Нагадуємо, що у разі виявлення фактів вчинення насильства – не ігноруйте це! Ваш дзвінок може врятувати комусь життя! Телефонуйте на спеціальну лінію 102, 116 123 та 0 800 500 335 (Національна «гаряча лінія» з запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації)”, – звертаються поліцейські до вінничан.

Попередня публікаціяУ Вінниці тривають планові ремонти електромереж, на кількох вулицях можливі відключення світла. Адреси
Наступна публікаціяУ Вінниці поліцейські припинили незаконну реалізацію підакцизних товарів