Швейцарська конфедерація та їхній гуманітарний штаб надали Вінниці гуманітарну допомогу: цукор, борошно, олію, сухе молоко, консерви та кукурудзяну крупу. Продукти закуплені в Україні. 22 тонни цукру спрямовують в Дніпропетровську область.

«Місто Вінниця, на прохання Обласної Військової адміністрації Дніпропетровської області, спрямовує 22 тонни цукру у Дніпро. У Вінниці, завдяки місцевим потужностям, пофасували цукор на кілограмові блоки й вже готові їх відправляти. Це допомога для внутрішньо переміщених осіб, які знаходяться безпосередньо в Дніпрі та, ймовірно, для місцевих жителів», – повідомляє заступник міського голови Андрій Очеретний.

На першій зустрічі міського голови Сергія Моргунова з послом Швейцарії йшлось про те, що продукти будуть закуповуватись у вінницьких та українських виробників. Умови виконано. Таким чином, Швейцарська конфедерація допомогла й економічно. Люди мали роботу і відповідно сплачували податки. Також було вирішено, яким чином буде спрямовуватись та розподілятись допомога.

«Третина допомоги, яка надійшла зі Швейцарії, залишається у Вінниці для внутрішньо переміщених осіб та вінничан з-поміж малозабезпечених верств населення. Третина направляється на громади Вінницької області за запитом керівників громад, які потребують допомогу для внутрішньо переміщених осіб та малозабезпечених верств населення. Ще третина – в області, які в зоні бойових дій або межують із ними», – наголошує Андрій Очеретний.

Попередня публікаціяНа Вінниччині вночі в гаражі згоріли автівка та мопед
Наступна публікаціяУ Вінниці можуть виключати світло на деяких вулицях. Перелік