У Вінниці в обласній дитячій клінічній лікарні виконали першу операцію на відкритому серці дитини. Однорічний хлопчик з Миколаєва народився з дефектом міжпередсердної перегородки. Операція тривала чотири години.

Про це повідомляє Суспільне Вінниця.

Для виправлення дефекту серце зупинили на 16 хвилин. Оперували дитину лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова.

«Як правило, діти з таким діагнозом мають бути прооперовані до трьох років. Є різні методи лікування. У такому випадку була не одна дірка, а чотири-п’ять, тому ендоваскулярно ми це зробити не могли, потрібне було тільки хірургічне втручання», – каже директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова Василь Лазоришин.

За словами Лазоришина, діти, які перенесли таку операцію, стають здоровими.

За процесом спостерігали вінницькі колеги.

“Практично вперше в Подільському регіоні виконана операція на відкритому серці у дитини. Операція складна. Ми надіємося на тісну співпрацю з Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова і надалі. Незалежно від війни ми будемо надавати допомогу дитячому населенню”, – каже головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні Василь Паненко.

Попереду, у маленького пацієнта, тижнева реабілітація. За словами Василя Лазоришина, три роки тому у Вінниці вже проводили операцію на серці, але у дорослого чоловіка.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся футбольний матч між футболістів переселенців та гравців ФК «Нива»
Наступна публікаціяМузей М. Коцюбинського запрошує на онлайн-марафон «Знайомі незнайомці»