Вінницький літературно-меморіальний музей М.Коцюбинського продовжує онлайн-марафон “Знайомі незнайомці”. Він пропонує всім, хто цікавиться постаттю нашого видатного земляка, глибше дізнатися як про його життя, так і людей, котрі його оточували. Культура ніколи не стоїть осторонь політичних процесів, відтак чимало українських класиків спіткала доля людей, неугодних тоталітарному режиму.

Всі охочі вже могли ближче ознайомитися з життєвим шляхом відомих діячів української культури та близьких друзів сонцепоклонника – Пантелеймона Куліша, Віри Дейші, Миколи Лисенка, Олеся Гончара. Цікаві біографічні факти з історичними світлинами регулярно розміщують на Фейсбук-сторінці музею.

“Наш колектив започаткував такий проєкт, щоб розповісти не лише про постать Михайла Коцюбинського, а й про тих людей, які були безпосередньо пов’язані з письменником протягом всього його життя. Тих, з ким Михайло Коцюбинський зустрічався та підтримував дружні стосунки, – розповідає директорка музею Лариса Кравченко. – Останню публікацію ми присвятили Олесю Гончару, який свого часу приїжджав у музей Коцюбинського, відвідував його і залишився приємно задоволений від побаченого”.

Онлайн-марафон “Знайомі незнайомці” створили незадовго до початку війни – планували зацікавити людей стрічкою новин. Втім, зараз на меті зовсім інше.

“Хочеться налаштувати читачів на оптимізм, відвернути хоча б на мить від подій, які, на жаль, зараз тривають в нашій державі. Також хочемо підтримати моральний дух наших українців, тому колективом музею, було прийнято рішення започаткувати такий проєкт, який би додавав більше сили, жаги та впевненості до перемоги, бо вона тільки за нами!” – підкреслює Лариса Кравченко.

Попередня публікаціяУ Вінниці прооперували серце однорічному пацієнту з Миколаєва
Наступна публікаціяУ Вінниці затримали двох «закладників» амфетаміну