З кожним днем до Вінниці приїздить все більше родин вимушених переселенців із буремних регіонів. Серед інших, повстає питання організації дозвілля новоприбулих мешканців нашого міста. Цим переймаються на обласній станції юних натуралістів.

“Ми проводимо безкоштовні екскурсії для дітей вимушених переселенців. Вони можуть оглянути тераріумний і акваріумний зали, мінізоопарк і тепличне господарство”,  – зауважила завідувачка лабораторії тепличного господарства станції юннатів Тетяна Слободяник.

В теплиці діти дізнаються багато цікавого про кактуси, лікувальні рослини тощо. Поруч, у мінізоопарку, можуть погодувати  свинок, оленів та інших тварин. Юних переселенців запрошують відвідувати безкоштовні майстер-класи і гуртки. Також працівники станції юннатів допомагають одягом дітям із родини вимушених переселенців.

Тетяна Пінчук разом із чотирирічною донькою Катрусею переїхала до Вінниці із Києва. Вони поселилися в гуртожитку медуніверситету. Дізналися про можливість відвідати станцію юннатів.

“Екскурсія сподобалася. Дитину зацікавили черепахи та акваріумні рибки. Також записала доньку на гурток образотворчого мистецтва при станції юннатів. Сьогодні вона зробила собачку із кольорового паперу”, – розповіла Тетяна Пінчук.

Довідка:

Вінницька обласна станція юних натуралістів розташована за адресою:

вул. Данила Галицького, 2.

Попередній запис дітей із родин переселенців на безкоштовну екскурсію за телефоном:  096-75-973-65 (Тетяна Василівна).

Попередня публікаціяВід початку війни до вінницької Цілодобової варти надійшло вдвічі більше звернень
Наступна публікаціяЧотири мільйони нових дерев висадять на Вінниччині цієї весни