Задоволено позов прокурора про витребування з приватного володіння земельної ділянки навчального закладу площею 1,1 га вартістю 20 млн грн

Установлено, що у 2007 році земельна ділянка незаконно вибула з державної у приватну власність на підставі рішення Третейського суду. Згодом фізичною особою було незаконно змінено цільове призначення ділянки з «для дослідних та навчальних цілей» на «для комерційного використання», поділено її на 4 частини та продано.

Рішенням суду визнано недійсним та скасовано державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, виданий фізичній особі, визнано недійсними укладені нею 4 договори купівлі-продажу земельних ділянок, скасовано рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень на земельні ділянки та витребувано зазначені ділянки з чужого незаконного володіння.

Рішенням Вінницького міського суду 29.03.2021 задоволено позов заступника прокурора Вінницької області, пред’явленого в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та Вінницького транспортного коледжу, про визнання права власності держави на земельну ділянку у м. Вінниці площею 1,15 га вартістю близько 20 млн грн, яка використовувалася коледжем для навчальних і дослідних цілей.

Із зазначеним рішенням суду відповідачі не погодилися та оскаржили його в апеляційному порядку.

Вінницький апеляційний суд підтримав позицію прокурора й ухвалою від 09.03.2022 відмовив відповідачам у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокурора без змін.

На сьогодні рішення суду набрало законної сили. Вінницькою обласною прокуратурою, як стороною виконавчого провадження, організовано його виконання та повернення земельної ділянки освітньому закладу для її використання в навчальних цілях, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяУ Вінниці подовжили години роботи громадського транспорту
Наступна публікаціяУ Вінниці бізнес, який допомагає ЗСУ, Нацполіції, ТРО та евакуйованим отримає безоплатну рекламу у ЗМІ