У Вінниці відновили капремонти інженерних комунікацій, які були розпочаті до початку повномасштабного вторгнення путінських військ в Україну. Ці роботи проводять на умовах співфінансування з мешканцями, а також для тих будинків, де створені ОСББ, і які обрали ремонт інженерних мереж по програмі підтримки об’єднань співвласників. Наразі роботи тривають у двох багатоквартирних будинках, в трьох – капремонти завершили.

Щороку у Вінницькій міській територіальній громаді у багатоквартирних будинках ремонтують інженерні мережі. Роботи виконують в рамках Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінниці на 2019-2024 роки та на умовах співфінансування, де мешканці сплачують 30% вартості, а решту – 70% – фінансують з бюджету громади. Однак якщо жителі бажають створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, то один з видів капітальних робіт вони можуть отримати за кошти міського бюджету.

«Зараз ми лагодимо інженерні мережі в будинках, де були розпочаті роботи до війни з росією. Загалом початку року ми відремонтували інженерні комунікації у десяти вінницьких багатоповерхівках. Днями ремонтні роботи завершили, зокрема, у будинках на вулиці Саксаганського, 15, Гоголя, 15 та Тімірязєва, 33», – розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман.

Наразі роботи тривають у двох багатоповерхівках. Зокрема, у будинку на вулиці Жуковського, 12 лагодять мережі опалення, а в будинку на вулиці Київській, 112 проводять ремонт мережі каналізації.

Попередня публікаціяНа Вінниччині власники будівель та різних інженерних споруд мають вимикати нічну підсвітку
Наступна публікаціяНезважаючи на війну на Вінниччині продовжують палити стерню