Митрополит Київський та всієї України (московський патріархат) Онуфрій оприлюднив заяву від імені УПЦ, в якій пише про напад на нашу країну військ РФ та звертається, до людей від яких це залежить, забезпечити реальні гуманітарні коридори для евакуації мирних мешканців з населених пунктів на лінії вогню. А також просить проявити людське співчуття та християнське милосердя і організувати видачу поранених і здійснити обмін полоненими.

«Сьогодні наша країна переживає час тяжких випробувань, викликаних нападом на нашу країну військ Російської Федерації. У всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви не припиняються посилені молитви про скоріше встановлення миру та припинення кровопролиття», – йдеться в заяві митрополита Онуфрія.

За словами митрополита, церква послідовно закликає до мирного врегулювання конфлікту шляхом діалогу.

«Війна – це самий страшний гріх, який існує в цьому світі», – пише митрополит.

Нагадуємо, від самого початку російського вторгнення, митрополит Онуфрій закликав Путіна припинити війну. Та назвав цей напад каїновою війною.

«Сталася трагедія, росія почала військові дії проти України», – йдеться у відео яке оприлюднив Митрополит Київський та всієї України 24 лютого.

Попередня публікаціяВінничани можуть отримати безоплатну правову допомогу на «гарячій лінії»
Наступна публікаціяУ Вінниці запрацюють заклади сфери послуг та крамниці, а екстрена медицина отримає Starlink від Ілона Маска