У Вінниці курсував ретро тролейбус з нагоди 58-річчя заснування тролейбусного руху. Фоторепортаж

У Вінниці відзначили 58-річчя вінницького тролейбуса поїздкою на ретро тролейбусі. Традиційно святкування дня народження вінницького тролейбуса є знаковим. Так кожний рік влаштовують поїздки на тролейбусах. В цей рік по місту курсував тролейбус-репліка моделі «ЗіУ-5д». Такими тролейбусами вінничани їздили з 1960-х по 1980-ті роки.

Тролейбус безкоштовно курсував по пасажирським маршрутам №2, №10 та №15. Під час поїздки пасажирам розповідали про історію появи тролейбуса у нашому місті.

Колись у далекому 1964 році в місті почав курсувати тролейбус від площі Жовтневої до вулиці Карла Маркса. Будували цю гілку неофіційно під виглядом освітлення вулиці Островського. Ініціатором будівництва був тодішній мер Генріх Лютворт. Саме він запропонував будівництво гілки для зв’язування східній промисловій частині міста з центром міста.

За цю ініціативу без узгодження з центральними плановими органами, отримав догану від партійного керівництва і згодом залишив посаду міського голови.

Після офіційного відкриття 18 лютого 1964 року тролейбуси постійно оновлюються у дизайні та до сучасних характеристик обладнання. З того моменту пройшло багато часу і нині у місті працює 19 тролейбусних маршрутів. Сьогодні тролейбуси постійно перевозять жителів міста у різні напрямки міста при наявності великої інфраструктури.

 

 

 

Попередня публікаціяУ Вінниці відбулась тиха акція «Ангели пам’яті». Фото
Наступна публікаціяПаралімпійка з Вінниччини Мар’яна Шевчук стала моделлю для фотосесії Vogue Ukraine