Нещодавно департамент транспорту енергетики та зв’язку замовив послуги з інженерного проєктування дорожньої інфраструктури та розробку передпроєктної пропозиції реорганізації перехресть «Барське шосе — Хмельницьке шосе — Львівське (об’їзне) шосе» у м. Вінниця, повідомляють на сторінці департаменту.

«Дане рішення про реорганізацію руху перехресть «Барське шосе — Хмельницьке шосе — Львівське (об’їзне) шосе» ми прийняли з огляду на високу навантаженість автомобільного руху. На цій ділянці розміщено в’їзд в місто одразу з трьох напрямів. Тому там відбувається постійне скупчення автомобілів. Завдяки цьому проєкту ми намагаємось розв’язати цю проблему та збільшити пропускну здатність транспортних вузлів», – каже заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

Договір з підрядником вже підписано, та найближчим часом очікується початок першого етапу робіт.

Також пан Андрій розповів, що за попередніми умовами підрядна організація повинна в першу чергу провести збір даних про інтенсивність транспортних та пішохідних потоків на прилеглій території. Ситуацію будуть спостерігати двічі на тиждень, у вівторок та п’ятницю, у три періоди дня: 08:00 – 10:00; 13:00 – 15:00; 17:00 – 19:00.

Окрім цього виконавці послуги мають розробити комп’ютерну імітацію транспортного моделювання для об’єкта проєктування, в тому числі з урахуванням наступних об’єктів та обставин:

нова забудова в селі Якушенці;

наявність тролейбусного маршруту з автономним ходом по вул. Юзвинська – Барське шосе – Західний автовокзал з розворотом;

будівництво ресторану Макдональдс на території ТЦ «The Mall»;

регульований пішохідний перехід через Хмельницьке шосе на виїзді з міста;

Для цього підрядна організація розробляє пропозиції планувальних рішень щодо змін організації дорожнього руху на ділянках вулиць та виконати комп’ютерне імітаційне моделювання транспортних та пішохідних потоків. Після чого сформують результати моделювання у графічно-табличні документальні матеріали та 3D анімацію у формі відеоролика.

Розробка оптимальної циклограми роботи світлофорів в межах об’єкту проєктування також входить до умов розробки передпроєктної пропозиції реорганізації перехресть Барського шосе – Хмельницького шосе – Львівське шосе – Об’їзне шосе у м. Вінниця.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 1 252 нових випадків COVID-19
Наступна публікаціяНа Вінниччині створюють новий туристичний маршрут «Дивовижні села Печера та Сокілець. В глибину віків»