Про підозру повідомили начальнику відділу лісового господарства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, а також директору та інженеру Держпідприємства “Гайсинське лісове господарство”, через яких було незаконно зрубали понад п’ять тисяч дерев.

На початку 2020 року вказані особи, без проведення оцінки впливу на довкілля та без отримання відповідного висновку, здійснили суцільні санітарні рубки 5 тисяч 388 дерев. Крім того, вказані рубки не були зазначені у “Проєкті організації та розвитку лісового господарства”.

Згідно з висновком експертизи, сума заподіяних збитків становить понад 37 млн гривень, — повідомляє Територіального управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому.

Вказаним особам повідомили про підозру у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Досудове розслідування триває, розв’язують питання щодо відсторонення на час слідства підозрюваних від виконання ними службових обов’язків.

Попередня публікаціяНа Вінниччині створюють новий туристичний маршрут «Дивовижні села Печера та Сокілець. В глибину віків»
Наступна публікаціяВінницькі біатлоністи вибороли вищі нагороди Кубку світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з УОРА та порушеннями зору