Вчора, 27 січня, в Облдержадміністрації відбулась зустріч з представниками Товариства Червоного Хреста в Україні, президентом Миколою Поліщуком та генеральним директором Максимом Доценко.

Основна місія Червоного Хреста – допомогти тому, хто цього потребує. Тому в області вже багато років налагоджена тісна співпраця з цією організацією на всіх рівнях влади. Це важливо, особливо в такі часи, як зараз, коли пандемія COVID-19, війна на Сході.

Минулого року для закладів охорони здоров’я Вінниччини закупляли засоби індивідуального захисту, побутову техніку, медичне обладнання на загальну суму більше ніж 3 млн грн. Вінницька обласна клінічна інфекційна лікарня отримала допомогу медичним обладнанням, постільною білизною, засобами індивідуального захисту майже на 1 млн грн.

Перший заступник Голови ОДА  Наталія Заболотна розповіла, що майже 2 тис. осіб, які мають статус малозабезпечених або потерпілих від надзвичайних ситуацій отримали адресну матеріальну допомогу (одяг, взуття, засоби гігієни, предмети першої необхідності) від Товариства Червоного Хреста України.

З боку ТЧХУ Вінниччина постійно відчуває підтримку учасників бойових дій:

«Це і виїзди у зону АТО і робота спеціально оснащеного та підготовленого Загону швидкого реагування і Школи першої допомоги,- зауважила Наталя Заболотна.- Це в черговий раз доводить що співпрацю потрібно ще більше поглиблювати. Особливо на рівні громад області. На жаль не всі керівники ТГ розуміють важливість такого співробітництва. Тому, будемо й далі намагатись це виправляти».

Попередня публікаціяУ Вінниці розробили проєкт нового спорткомплексу на території «Спартака»
Наступна публікаціяВінницький дрифтер отримає покарання за відео з оголеними сідницями