Вчора, 19 січня, у Вінницькій міській раді підписали два договори, про будівництво португальською компанією заводу з виробництва будматеріалів на території Вінницького індустріального парку. Після завершення всіх етапів будівництва у 2025 році на підприємстві передбачено створити понад 200 робочих місць. Тут вироблятимуть будівельні блоки за інноваційною системою та європейськими стандартами. Їх експортуватимуть у Німеччину, Люксембург, Португалію.

Вінницька міська рада співпрацює з компанією TCS у рамках підписаного меморандуму про взаєморозуміння з 2019 року. Сьогодні відбулась зустріч, на якій підписали додаткові угоди. Це договір суборенди земельної ділянки та договір про здійснення господарської діяльності ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» у межах Вінницького індустріального парку. Це ще один крок до початку будівництва заводу компанії «ТІСІЕС» у Вінниці.

Португальська компанія «ТІСІЕС» (TCS) відома завдяки патентуванню інноваційної системи будівництва, що зменшує вплив на навколишнє середовище, підвищує надійність будівель.

Власник ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» Джоао Педро Де Олівейра Феррейра Де Араужо розповів, що роботи по будівництву заводу планують розпочати в цьому році.

«Блоки, які виготовлятимуть на заводі у Вінниці, можна буде використовувати для будівництва різних споруд, будинків. З таких блоків вже реалізуються проєкти у різних країнах. У Вінниці виготовлятимуть три види блоків: зовнішні, внутрішні та для даху. Сировину використовуватимемо з Німеччини, технології з Європи та США. Серед переваг Вінниці, які місця розташування заводу, – те, що вона знаходиться близько до Європи. Це важливо, адже продукція йтиме на експорт. На заводі плануємо створити інфраструктуру для працівників, буде можливість для підвищення кваліфікації співробітників».

Генеральний директор ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» Наталія Кудрицька розповіла, що будувати з блоків дуже просто:

«Потрібно підготувати фундамент, встановити блоки, закріпити їх, забетонувати стіни, встановити електропроводку та трубопровід та оздобити стіни. Однією з переваг блоків є те, що всередині них є каркас, який не дає блокам деформуватись. Будинки з таких блоків мають хорошу теплоізоляцію, гідроізоляцію, вітроізоляцію. Система добре себе зарекомендувала як у Канаді, де дуже холодно, так і в африканських країнах, де спекотно. Такі будинки не потребують утеплення. Дуже важливо, що такі блоки не горять. Екологічні норми на вищому рівні».

Площа виробничих об’єктів заводу у Вінниці складатиме близько 7000 кв. м. Загальна сума інвестицій у будівництво виробництва становитиме понад 30 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання. Будівництво заводу заплановано на території Вінницького індустріального парку поруч з такими підприємствами, як ТОВ «Грін Кул» (UBC-Group) та майбутнім заводом з виробництва лиж та спортивного спорядження компанії «HEAD». Важливо, що виробництво заводу «ТІСІЕС» у Вінниці, як і решти підприємств на території індустріальних парків міста, буде екологічно чистим та не шкодитиме навколишньому середовищу нашого міста.

Будівництво та введення в експлуатацію виробничих об’єктів у Вінниці відбуватиметься у три етапи. На першому – заплановано побудувати і ввести в експлуатацію 3000 кв. м. За попередніми розрахунками ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» це відбудеться наприкінці 2022 – початку 2023 року. На другому і третьому етапах побудують – ще по 2000 кв. м виробничих площ. Також поступово набиратиметься персонал. Реалізація третьої черги будівництва запланована орієнтовно на 2025 рік. На підприємстві працевлаштують понад 200 осіб, зокрема, операторів складання, спеціалістів з програмування обладнання та роботів тощо.

Попередня публікаціяОднорічному Артемчику з Прикарпаття успішно пересадили печінку від донора з Вінниччини
Наступна публікаціяУ вінницьких школярів незапланований вихідний, через повідомлення про замінування