Правоохоронці затримали 19 річного зловмисника, який пограбував двох братів інвалідів, ранком 4 січня за кілька годин після вчинення злочину в селі Буша. В нього вилучили гроші, мобільні телефони та інші речі потерпілих, знаряддя вчинення злочину – пістолет, а також понад пів кілограма наркотичних засобів. Як з’ясувалось, затриманий знаходиться у розшуку за викрадення автомобіля. Правопорушнику, який має судимості за майнові злочини, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Повідомлення про злочин надійшло до поліції від 40-річного жителя села Івонівка 3 грудня. За словами заявника, близько 22.00 години до будинку, де він мешкає з рідним братом увійшов невідомий чоловік в балаклаві та, погрожуючи пістолетом, відібрав 7 000 гривень, мобільні телефони та інші речі. Чинити опір нападникові потерпілі не могли через інвалідність.

За словами т.в.о. начальника Могилів-Подільського районного відділу поліції Романа Півторацького, вжитими оперативними та розшуковими заходами поліцейські встановили, що до злочину може бути причетним 19-річний житель села Буша. Після нападу він  переховувався від поліції у будинку свого сусіда, до якого попросився переночувати. Під час затримання у підозрюваного вилучені гроші та усі речі потерпілих, пістолет та два пакети з канабісом.

Як з’ясувалось, затриманий виявися причетним до викрадення автомобіля «Шкода» у жителя Ямпільської територіальної громади в грудні минулого року та перебував у розшуку. На викраденій автівці він поїхав на Хмельниччину. Дорогою зловмисник не впорався з керуванням,  з’їхав у кювет, де покинув машину. За цим фактом йому було заочно оголошено про  підозру за ст. 286 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та оголошено у розшук.

Вилучена у зловмисника зброя направлена на експертизу.
Слідчим відділом поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до дванадцяти років  з конфіскацією майна. Зловмиснику оголошено про підозру. Слідство готує клопотання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНовий тролейбусний маршрут 14а. Який пасажиропотік зараз та чи активно користуються ним вінничани?
Наступна публікаціяНа Вінниччині 156 нових випадків COVID-19