У Вінниці підліток обікрав бухгалтерію аптеки на 140 тисяч гривень

Протягом кількох годин поліцейські встановили та затримали 14-річного підлітка, який 9 грудня з приміщення бухгалтерії однієї з вінницьких аптек з сейфа викрав 140 000 гривень.

Правопорушником виявися учень восьмого класу, який неодноразово потрапляв в поле зору працівників ювенальної превенції за вчинення крадіжок. Попри те, що хлопець неповнолітній, йому доведеться нести кримінальну відповідальність, яка за такі злочини настає з 14 років. Викрадені гроші у нього частково вилучені.

Близько 10.20 год. до поліції надійшло повідомлення, що з 8.00 до 9.00 год. з бухгалтерії аптеки невідома особа з сейфа вкрала гроші. Кабінет був зачинений, але ключ знаходився у замку.

Як розповів начальник Відділу поліції №2 Вінницького районного управління поліції Андрій Бойцун, за записами з камер відеонагляду поліцейські встановили особу,  підозрювану у вчиненні цього злочину. Зловмисником виявися вінницький школяр. Раніше він неодноразово потрапляв в поле зору поліції за вчинення крадіжок, але уникав покарання через недосягнення віку, з якого настає кримінальна відповідальність. З ним та його батьками постійно працювали ювенальні поліцейські, але хлопець на шлях виправлення не став. Гроші у нього частково вилучені. Близько 12 тисяч гривень підліток встиг витратити на власні потреби.

З’ясувалось, що у приміщення аптеки хлопець потрапив потайки зі службового входу. Ключем, який знаходився у замку, відчинив двері бухгалтерії, знайшов у шухляді ключ від сейфа та викрав усі грошові кошти.

Правопорушник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – нічний домашній арешт, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 120 нових випадків COVID-19
Наступна публікаціяУ Вінниці провели першу трансплантацію нирки, орган пересадили сину від матері. Фото