Впродовж вихідних, 4-5 грудня, у Вінниці зафіксували 100 нових підтверджених випадків коронавірусу. За минулі дві доби від COVID-19 померли тринадцять вінничан. У міських «ковідних» лікарнях перебуває 367 пацієнтів. Усі – киснезалежні.

Стаціонари «ковідних» лікарень Вінниці завантажені на 63%, реанімаційні відділення – на 78%. З 580 кисневих точок залучені 367. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває 3989 вінничан зі встановленим діагнозом COVID-19.

«Протягом останнього тижня хоч і спостерігається зниження захворюваності на коронавірус, але кількість важких хворих не зменшується. На жаль, збільшилась і кількість летальних випадків. За минулі дві доби ковід забрав життя тринадцяти вінничан. Я вкотре наголошую, щоб зупинити поширення коронавірусу, потрібно дотримуватись правил особистої гігієни: носити маску, часто мити руки, а головне – вакцинуватись. Тільки вакцинація може врятувати від важкого перебігу коронавірусу та смерті», – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Щодо вакцинальної кампанії, то за минулі вихідні щепились 2139 вінничан. Повний курс щеплень проведено 116731 людині, це – 39 % від дорослого населення громади. Нині першою або двома дозами щепились 145522 (48, 5%) мешканці Вінниці.

Щоб отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3 

 

Попередня публікаціяУ Вінниці встановлять ще один «розумний» світлофор
Наступна публікаціяНа Вінниччині за тиждень склали 68 адміністративних протоколів за порушення карантину