Уже кілька днів з головного годинника міста звучать п’ять різних мелодій: Гімн України, марш «Стяг», «Подоляночка», «Щедрик» та «Ода до радості».

Вежа Артинова – туристична родзинка Вінниці. І до недавнього часу тричі на день з неї лунала всесвітньо відома мелодія «Щедрик» М. Леонтовича та Гімн України. А відтепер додались нові мелодії.

Щоденно з головного годинника міста можна почути:

9:00  лунає Гімн України;

12:00 – марш «Стяг». Це популярна композиція часів Української революції 1917-1921 років. Слова до неї написав Борис Грінченко, а от музика була народною. Вже в наш час лідер гурту «Хорея козацька» Тарас Компаніченко реконструював цей марш. Саме на основі його реконструкції була створена мелодія для вінницької Вежі;

15:00,  звучить «Подоляночка». Це весняна обрядова пісня-гра. Завдяки назві вона у багатьох безпосередньо асоціюється з Поділлям. О 18:00  лунає «Щедрик», але у  більш поліфонічній версії;  

21:00 можна почути «Оду до радості». Варто відзначити, що спершу це був вірш Фрідріха Шиллера, а згодом Людвіг ван Бетховен поклав його на музику і включив до складу завершальної частини Дев’ятої симфонії. В наш час «Ода до радості» (безпосередньо мелодія) є гімном Євросоюзу.

«Вежа Артинова звучить по-нову не тільки завдяки оновленню мелодій, а й завдяки тому, що ми замінили аудіообладнання. Встановили чотири сучасні колонки та один підсилювач. Дякуємо керівнику хору «Соломія» Назарію Давидовському та його колезі Миколі Андрущенку за допомогу у створенні мелодій. Вони нам допомогли із обробкою музики, аби відвідувачі площі Європейської могли насолоджуватися прекрасним звучання», – зазначив  директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен.

Попередня публікаціяНа Вінниччині правоохоронці знайшли чоловіка, який вирубив понад 50 дерев цінних порід
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться ювілейний концерт до 25-річчя квартету «ГАЛЬЯРДА»