У Вінниці 12 провідних операторів в’їзного туризму України відвідали туристичні місця міста. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Промоційний тур є одним із перших спільних заходів, що випливають з меморандуму, підписаного з НТОУ у червні цього року, – говорить директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені. – Вінниці як туристичному місту є що показати, чим привабити, здивувати і вразити гостей України наряду з іншими регіонами. Від туристичних операторів ми найперше очікували відгуків, а також конструктивних пропозицій щодо вдосконалення туристичного продукту, націленого на іноземців. На їхню думку, великим проривом для Вінниці стала поява цілої плеяди талановитих гідів і екскурсоводів, здатних провести насичену цікаву екскурсію містом іноземними мовами. Також важливим є розвиток гастрокультури Вінниці, адже в’їзні туристи ще більше цікавляться автентичною локальною кухнею».
Програма була поділена на два блоки: перших півтора дня представники туркомпаній вивчали пропозицію Вінниці, наступні півтора – області. За час перебування у Місті ідей вони відвідали оглядову екскурсію середмістям, Спасо-Преображенський кафедральний собор, 4 музеї (кав’ярню-музей «Пан Заваркін та син», ретромузей «Автомотовелофототелерадіо», Музей вінницького трамвая, Національний музей-садибу М. Пирогова), гастрозаклади-візитівки Вінниці («Вінницька реберня», «Кінь у протигазі», «Нова провінція», «NUMO»), покаталися на гондолі, старовинному трамваї і двоповерховому автобусі BusPass та побачили осучаснену прогулянкову зону міста – проспект Космонавтів. У другій частині подорожі їм презентували туристичні локації та атракції Тульчина (арт-квартал Леонтовича, Палац Потоцьких, Успенську церкву), Могилева-Подільського (історичний центр, прогулянку по Дністру, Лядівський Свято-Усікновенський чоловічий скельний монастир), гастромагніт Вінниччини – Равликову долину під Жмеринкою, та один із наймасштабніших опен-ейр фестивалів України – неповторний OperaFest Tulchyn.
Учасники промотуру були вражені різноманіттям та унікальністю пропозицій, а також якістю сервісу, який вони побачили у цій подорожі. Після проведеного заходу представлені компанії будуть розробляти і розширювати пакетні пропозиції турів та привозити ще більше туристичних груп з-за кордону до Вінниці та Вінницької області.
Попередня публікаціяУ Вінниці стала відома дата святкування Дня міста. Програма
Наступна публікаціяУ Вінниці поліцейські затримали торговця наркотичною сіллю та психотропами