В суботу, другий день фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2021, який відбудеться просто неба у легендарному Палаці Потоцьких у Тульчині, глядачі зможуть побачити одну з найбільш масштабних і складних опер в українському репертуарі – «Ярослав Мудрий».

Під час показу опери пройде вшанування нинішніх героїв України – учасників АТО і ООС.

«29 серпня відзначається День пам’яті захисників України. Наш фестиваль відноситься до тих жанрів мистецтва, які точно підсилюють і розширюють тематику як вшанування, так і пам’яті про всіх наших захисників: і живих, тих, що поруч з нами, і, на жаль, полеглих. Тому ми запрошуємо всіх доєднатись до вшанування героїв АТО і ООС під час опери «Ярослав Мудрий» 28 серпня. У фіналі на сцену вийдуть справжні учасники бойових операцій. Це – наша шана і вдячність їм за те, що ми маємо можливість зустрічатись на таких подіях, як фестиваль оперного мистецтва у Тульчині», – відзначають організатори.

У 1975 році оперу на 3 дії «Ярослав Мудрий» за однойменною драматичною поемою Івана Кочерги написав геніальний український композитор, лауреат Шевченківської премії Георгій Майборода.

Два роки тому на здійснення нової постановки знаменита режисер Богдана Латчук отримала грант Президента України. Прем’єра історичної опери відбулася 4 грудня 2019 року у Хмельницькій обласній філармонії, а тепер її побачать всі глядачі OPERAFEST TULCHYN-2021 – знакової мистецької події, що цьогоріч проходить за підтримки Українського культурного фонду.

На фестивалі показ розпочнеться у суботу о 21.30. Всім глядачам опера «Ярослав Мудрий» подарує унікальну можливість по-новому поглянути на могутню, монументальну постать державного діяча, людину багатого внутрішнього світу, сповненого великих поривань у творенні могутньої держави.

Нагадуємо: вхід на територію фестивалю OPERAFEST TULCHYN — безкоштовний.

Але задля виконання всіх карантинних обмежень вперше стоячі місця на фестивалі допускатися не будуть. Вхід буде здійснюватися у порядку живої черги у конкретний сектор, згідно з наявністю у ньому вільних сидячих місць.

Загалом на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2021 протягом трьох днів виступлять понад 400 артистів з України, Канади, Польщі й Італії.

З п’ятниці по неділю просто неба у парку Палацу Потоцьких глядачі побачать 9 постановок, які максимально презентують красу та феєричне розмаїття оперного жанру: грандіозне «Мюзикл-шоу» від Національної оперети України, концерт-прем’єра «Bad Boys In Opera», open air прем’єра фентезі рок-опери «Орфей та Еврідіка назавжди» Михайла Брунського, надзвичайні балети «Історії в стилі танго» та «Майська ніч» Євгена Станковича, для дітей – фантастичний мюзикл «Аліса в країні чудес», історична опера «Ярослав Мудрий» Георгія Майбороди, комічна опера «VIVA LA MAMMA!, або Театральні порядки та безлад» Гаетано Доніцетті й вогняне ексцентрик шоу «White night».

 

Попередня публікаціяВінничан просять допомогти кризовому центру «Ми поруч»
Наступна публікаціяУ Вінниці створили два додаткові Центри вакцинації від Covid-19