Восени Вінниця стане джазовою столицею України. XXV Міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST святкує срібний ювілей та запрошує всіх шанувальників джазу у незабутній «Джазовий порт».

Новаторська концепція, виняткові проєкт і ексклюзивні концерти кращих джазменів України та світу.

Організатори обіцяють, з 1 по 3 жовтня, надзвичайні враження на ювілейному VINNYTSIA JAZZFEST-2021.

Вперше за 25 років проведення концерти найстарішого джазового фестивалю незалежної України пройдуть на території знакового і символічного місця, що поєднує Вінницю зі всім світом – у Вінницькому аеропорту.

1 жовтня на грандіозному відкритті ювілейного VINNYTSIA JAZZFEST-2021 глядачі побачать культовий бродвейський мюзикл «Сімейка Адамсів» литовських постановників та кращих артистів Національної оперети України.

2-3 жовтня з ексклюзивними концертними програмами виступлять кращі українські джазові музиканти, всесвітньовідомі джазмени зі Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю та Польщі й перший Всеукраїнський сесійний молодіжний джазовий бенд.

Особливо важливою подією фестивалю стане презентація першої «Ретроспективи українського джазу» – у короткометражних фільмах, унікальній фотовиставці та виданні, що вийде українською та англійською мовами, вперше буде відтворено хронологію становлення джазової музики в Україні за всі 30 років незалежності України. Партнери проєкту: Український інститут та Український центр культурних досліджень, Jazzography in UA.

Фестиваль реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму.

Головний організатор – ГО «Інститут культурної політики».

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, комунальне підприємство «Вінницький аеропорт», «Центр концертних та фестивальних програм», Вінницький обласний центр культури та мистецтв «Щедрик».

Попередня публікаціяНа Вінниччині під колесами мікроавтобуса загинула 15-річна дівчина
Наступна публікаціяНа Вінниччині в Тростянецькій селищній раді аудитори знайшли порушень на понад 1,7 мільйони гривень