Завідувач відділу «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Степан Томин розповів, про особливості діагностики штаму COVID-19 «Дельта» та про імовірні джерелами його поширення в області.

За його словами, вважається, що першим пацієнтом, що захворів на мутований вірус «Дельта» на Вінниччині, був чоловік, який повернувся з Росії. Його госпіталізували три тижні тому з важкими симптомами COVID-19.

«На минулому тижні ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» придбали тест-системи для мультиплексної диференціації нових мутантних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2, в тому числі варіанту «Delta», також було проведено прицільне дослідження позитивних зразків. Сьогодні ми можемо на обласному рівні діагностувати штам», – сказав Степан Томин.

За його словами, в референс-лабораторію Центру громадського здоров’я МОЗ України з Вінниччини направили 30 позитивних зразків.

З використанням реагентів ВООЗ, методом ПЛР визначили наявність мутації «Delta» у 25 зразках з 30.

Він запевнив, що в обласному лабораторному центрі в достатній кількості є тест-системи, для ідентифікації вірусу COVID-19 і для вибіркового тестування на мутацію «Delta».

Попередня публікаціяНе пропустіть! У Вінниці в неділю запалюватиме гурт «ТІК»
Наступна публікаціяВінничанин забив на смерть співмешканку та не помітив що жінка померла