Сьогодні, 10 серпня, у Вінниці відбудеться відкриття міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник». У пленері цього року братимуть участь 33 учасники з різних країн – Китаю, Франції, Білорусі та України.

Вже від сьогодні, з 10 по 18 серпня, художники роз’їдуться по містах і селах Вінниччини, щоб відтворити на своїх полотнах якомога більше історичних пам’яток, визначних об’єктів та подільських краєвидів.

Мистецький десант висадиться у Тульчині, Хмільнику, Ольгополі, Бершаді, Шаргороді, Тиврові, Жмеринці та Браїлові. Один день програми художники проведуть у Житомирі. Крім того, під час пленеру відбудуться творчі майстерні, виставки, зокрема свої персональні здобутки презентують одеська художниця Катерина Білетіна, харківський митець Валерій Шматько та відомий український скульптор Влад Волосенко.

Головною особливістю цьогорічного пленеру стане унікальний проєкт. До 30 річниці Незалежності України найкращі з кращих художників Україні відтворять на своїх полотнах портрети видатних вінничан. Їх кандидатури вже запропонували громади Вінниччини, громадські організації, творчі спілки та установи. Заявки приймали до 5 серпня 2021 року на електронну адресу громадської організації «Кращий художник». Це люди з різних сфер життя, котрі заслужили повагу серед вінничан, сформували позитивне відношення до людей і стали взірцем у розбудові культури, науки та збереженні історії нашого краю. Така мальовнича колекція увіковічити видатних вінничан на полотні та стане стимулом для розвитку культурного потенціалу регіону, надасть можливість презентувати кращі зразки художнього мистецтва, заохотить до творчості художників, а до добрих справ авторитетів та лідерів громад.

Фінальним акордом проєкту стане мальовнича виставка, яка буде презентована у кращих виставкових залах Вінниці та області, повідомляють на сайті міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник».

Попередня публікаціяДітей з багатодітних родин запрошують на конкурс відеоробіт — Моя майбутня професія
Наступна публікаціяНа Вінниччині 25 випадків штаму «Дельта» COVID-19. Чому потрібна вакцинація. Відео