Про випадок незаконного позбавлення волі повідомили в поліції Вінниччини. Поліцейські звільнили, в селі Вербівка Погребищенської територіальної громади, з металевої сушарки 43-річного заручника, який без їжі та води у спеку, просидів у ній майже добу. Сушарка для фруктів знаходилась всередині зерносховища, зовні засипана зерном.

З зачиненого зерносховища чоловік кликав на допомогу, його благання почула місцева мешканка та викликала поліцію.

Як розповідає т.в.о. начальника Відділу поліції N4 Вінницького районного управління поліції Олександр Степанков, щоб звільнити заручника поліцейські розчистили лопатами від зерна прохід до дверей металевого бункера, де знаходилась сушарня. Чоловік міг там лише сидіти, а приміщення було заповнене металевими полицями для сушіння фруктів. Чоловік страждав від спеки, без води та їжі у виснажливих умовах.

Потерпілий розповів поліції, що його незаконно позбавив волі фермер, в якого він неофіційно працював різноробочим. Підприємець у такий спосіб вирішив покарати робітника, який не належно, на його думку, відремонтував трактор. Жодних коштів за виконання різного роду робіт на фермерському господарстві він не отримав.

Дії 58-річного фермера кваліфікували, як незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань.

9 серпня чоловіку оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146  Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання  – до п’яти років ув’язнення. Слідство готує клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Попередня публікаціяНа Вінниччині відбудеться фестиваль «Світанки над Россю»
Наступна публікаціяУ Вінниці нетверезий водій намагався дати хабар патрульним поліцейськім