Ініціативна група мешканців з двох вінницких районів Кореї та П’ятничан подаватимуть позов на міськраду Вінниці. Позивачі вимагають зупинити забудову на території колишнього цегельного заводу та тролейбусного депо.

Інформацію про позов оприлюднила на своїй сторінці у фейсбук Раїса Загоруйко.

За словами жінки, петиція до Вінницької міської ради з вимогою заборонити будівництво зібрала понад 400 підписів. Але можновладці їх проігнорували. Тому, колективним позовом жителі цих мікрорайонів відстоюватимуть свої права у суді – з вимогою до міської ради, заборонити будівництво, внести зміни у рішення про розробку детального плану, а саме відмовити у розробці документації «Детального плану території, обмеженої вулицями Магістратською, Петрусенко, Пестеля, I.Богуна та Б. Лукяновського»

До теми: У Вінниці тролейбусне депо приберуть з центру міста та перенесуть у промислову зону. ФОТОРЕПОРТАЖ

До таких рішучих дій людей спонукало те що зaбyдoвник нe нaдaє жoдних гapaнтiй щo сoцiaльнa iнфpaстpyктypa (дитячi сaдoчки тa шкoли) бyдyть пoбyдoвaнi взaгaлi, вiдсyтнє тpaнспopтнe мoдeлювaння цих тa нaвкoлишнiх тepитopiй. А нaвaнтaжeння нa мiськi кoмyнiкaцiї нoвим мiкpopaйoнoм спpичинить пpoблeми для пpилeглих paйoнiв. Бeз пoвнoї peкoнстpyкцiї кoмyнiкaцiй i гapaнтiй щo цe бyдe зpoблeнo, зaбyдoвa тepитopiї є пoтeнцiйнoю нeбeзпeкoю для людeй якi пpoживaють нa дoтичних тepитopiях.

«Ми нe мaємo iлюзiй вигpaти спpaвy y пepшiй тa дpyгiй iнстaнцiї, aлe ми бyдeмo йти дo кiнця – y Вepхoвнoмy сyдi дoвeдeмo свoю зaкoннy пoзицiю. Нe зaкoннoї зaбyдoви нa П’ятничaнaх-Кopeї нe бyдe», – наголошує Раїса Загоруйко.

Нагадаємо, громадські слухання що до виділення ділянки під забудову відбулись у травні цього року. Їх організували одразу на восьми локаціях, щоб врахувати бажання мешканців. Люди категорично висловлювались проти планів збудувати 7 будинків на 5-7 поверхів. Казали, що на ділі вийде 9 – 10 поверхів і ніякої інфраструктури. Тоді представники інвестора запевняли що мова не йде про забудову, а лише про погодження ділянки. І якщо громада проти, вкладати гроші у проєкт не стануть. Зрештою, голосів за проєкт не вистачило.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Вінниці незабаром зникне єдиний півострів Бригантина, який міська рада дозволила забудувати гігантським торговельним центром.

Попередня публікаціяНа Вінниччині збільшилась кількість підлітків, які скоїли кримінальні правопорушення
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться домашній матч «Нива» проти «Любомира»