Вчора, в п’ятницю, відкрився новий мистецький простір АРТХАТА, а сьогодні в ньому відбувається день відкритих дверей. Простір необмеженої творчості та експериментів, навчання та колаборації, саме так позиціюють нову мистецьку локацію, три талановитих мисткині, які реалізували цей проєкт історикиня і майстриня каліграфії Олена Танадайчук, художниця та майстриня Анна Новікова та проєктна менеджерка Катерина Франчук.

За словами Олени Танадайчук, історія створення простору АРТХАТА не була легкою. Мистецьку локацію створили на місці фактично занедбаного приміщення, яке потребувала чималих зусиль для його відновлення до притомного стану.

«Працювали ночами, майже все робили власними руками. Фактично навчились робити екстремальний ремонт», – з посмішкою розповідає на відкритті Анна Новікова.

Своєрідними випробуваннями на міцність ідеї стали стан приміщення і карантин. Але допомагали рідні, друзі та попри всі складнощі простір відкрився.

Приміщення має кілька локацій, робоча зона де поєднуються білі фактурні стіни та різні художні витвори від картин до інсталяції, більш камерна затишна кімната з м’яким кріслом та простір на відкритому повітрі.

Незабаром на усіх цих локаціях вируватиме мистецьке життя, втілюватимуться мистецькі проєкти, відбуватимуться навчання та колаборації, сподіваються мисткині та запрошують вінничан на день відкритих дверей.

Адреса Хлібна 14

Контактна інформація:

https://www.facebook.com/artkhata.vytvory

@artkhata.vytvory

Контактні номери:

Анна: +380 73 419 32 22

Олена: +380 63 276 66 54

Катерина: +380 93 710 19 16

Попередня публікаціяНа Вінниччині 8 громад отримають 19 мільйонів гривень на створення служб підтримки постраждалих від домашнього насильства
Наступна публікаціяФестиваль «Живий вогонь» – етноколективи, рок, ярмарок та велетенський вогонь. ФОТО