Вчора, 21 липня, поліцейські  затримали 28 – річного чоловіка, який напідпитку обікрав пенсіонерку в Піщанській громаді. Правопорушника затримали в процесуальному порядку.

Повідомлення про пограбування надійшло до поліції близько 17.00 години від  89  – річної жительки с. Дмитрашківка. Потерпіла розповіла, що перебуваючи в одній з кімнат свого будинку, почула, що до неї зайшов невідомий чоловік.  Зрозумівши, що господарка його помітила, він схопив зі столу речі, зокрема мобільний телефон, iPad та глюкометр, та втік.

Як розповів керівник відділення поліції  № 1 Тульчинського районного відділу поліції Олег Бурдейний, поліцейські опитали потерпілу та її сусідів, які надали детальний опис зловмисника.

В ході проведення першочергових  розшукових заходів поліцейські отримали інформацію, що підозрюваний у пограбуванні перебуває у Піщанці. Протягом години оперативники затримали 28 – річного зловмисника за місцем проживання.

Поліцейські встановили, що цього ж дня затриманий разом зі  своїм товаришем вживали спиртні напої. Коли  алкоголь та гроші закінчились, обоє чаркувальників вирішили на автомобілі поїхати до сусіднього населеного пункту аби знайти кошти та продовжити застілля.  Зайшовши до будинку пенсіонерки, зловмисник розраховував, що у помешканні нікого немає. Але коли неочікувано зустрів господарку у кімнаті, схопив речі, що лежали на столі, та втік. Разом з товаришем, який чекав його в автомобілі та не знав про його наміри, зловмисник повернувся додому, де його і затримали поліцейські.

Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою .

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Такий злочин карається позбавленням волі строком до восьми років.

Наразі зловмисник перебуває під слідством за вчинення ще одного злочину, передбаченого ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНа одному зі спиртзаводів Вінниччини викрали майже тридцять тисяч літрів спирту, судитимуть завскладу
Наступна публікаціяУ Вінниці проведуть майстерклас зі створення еко торби