Завідувачу складу готової продукції одного зі спиртових заводів Вінниччини, 22 липня оголосили про підозру у службовій недбалості, яка призвела до розкрадання майже трьох тисяч декалітрів спирту.

Як розповів заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Солдатов, слідство встановило, що, перебуваючи на посаді завідувача складу, посадовець мав забезпечити збереження, попередження втрат спирту при виконанні відвантажувальних та інших робіт. Однак, останній не здійснював належних перевірок, замірів спирту, внаслідок чого невстановлені особи здійснили незаконне відвантаження 2 654 декалітрів етилового спирту. Нестачу спирту  виявили в ході інвентаризації залишків готової продукції в лютому 2019 року, що надалі підтвердила  судово-економічна експертиза.

Через неналежне виконання своїх службових обов’язків, зловмисник завдав збитків державі в розмірі 806 тисяч гривень.

Правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), за що передбачено позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Попередня публікація«Вінницькі Вовчиці» вибороли лідерство у третьому турі чемпіонату України з флаг-футболу серед жіночих команд
Наступна публікаціяНа Вінниччині чоловіку не вистачило на пиятику і він пограбував пенсіонерку