У Вінниці відбулись гучні спільні навчання поліцейських, надзвичайників, військовослужбовців та комунальників. Відео

Сьогодні, 14 липня, у Вінниці відбулись великі навчання з тактики спільних дій з питань забезпечення правопорядку під час проведення спортивних масових заходів. У них взяли участь близько 500 учасників, зокрема, поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України, рятувальники, представники комунальних служб та екстреної медичної служби.

Про це повідомляють в поліції Вінничини.

В навчаннях використовувалися сучасні технічні засоби, зокрема безпілотні літальні апарати для фіксації правопорушень. Інформація в онлайн- режимі про хід заходу узагальнювалась в пересувному ситуаційному центрі.

За легендою, ці вінницькі служби мали забезпечити публічний порядок та безпеку під час проведення футбольного матчу. Учасники відпрацювали зустріч та супровід поліцейськими вболівальників команди-гостей на стадіон, алгоритм дій під час припинення порушення публічного порядку з використанням піротехнічних засобів.

Під час відпрацювання моделювали низку різних ситуацій,  щоб не допустити розгортання будь-яких протистоянь та попередити порушення правопорядку. На трибунах постійно працювала поліція діалогу, яка спілкувалася з уболівальниками з метою деескалації конфлікту. В подальшому найбільш активні учасники порушень публічної безпеки були  затримані  та спецавтомобілем доставлені до  територіального підрозділу поліції, після чого футбольний матч продовжився.

Також моделювалися дії правоохоронців по виявленню, знешкодженню потенційно небезпечного предмета. З небезпечного місця евакуювали громадян, обмежили до нього доступ. Огляд місця події провела вибухотехнічна група поліції. Аварійна служба газу відключила подачу газу до труби, яка знаходилася поруч з небезпечним предметом. В подальшому предмет  знешкодили вибухотехніки поліції.

Після цього учасники навчань відпрацювали фінальну надзвичайну ситуацію, пов’язану з вибухом та подальшим загоранням. Внаслідок інциденту  постраждав військовослужбовець Національної гвардії. Потерпілому вчасно надали медичну допомогу. Рятувальники локалізували та загасили пожежу.  Слідчо-оперативна група поліції провела на місці події першочергові слідчі дії та зібрала речові докази, необхідні для подальшого розслідування.

Попередня публікаціяЧерговий «врожай» маку та конопель зібрали поліцейські на городах Вінниччини
Наступна публікаціяНа Вінниччині щепитимуть четвертий різновид вакцини від COVID-19