На території Вінницької області в рамках загальнодержавної операції під назвою «Мак» поліція проводить заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Операція триватиме до 23 вересня.

Нагадуємо, що чинним законодавством заборонене вирощування маку та конопель. За незаконний посів нарковмісних рослин передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність. Згідно з ст.106-2 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

За незаконний посів понад 100 рослин маку чи 10 конопель настає кримінальна відповідальність відповідно до ст. 310 ККУ, за що передбачено максимальне покарання до 7 років позбавлення волі.

Посіви нарковмісних рослин на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.
Закликаємо громадян бути законослухняними та дотримуватися чинного законодавства, повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 30 нових хворих на COVID-19
Наступна публікаціяУ Вінниці на один день для усіх бажаючих відкриється експозиція музею повітряних сил