Минулого року у Вінниці продовжилась робота відділу паркування, який було створено при департаменті енергетики, транспорту та зв’язку в 2019 році. На початку тривала інформаційно-роз’яснювальна робота з мешканцями міста щодо недопущення порушень правил дорожнього руху.

І лише з середини травня 2020 року головні спеціалісти-інспектори з паркування розпочали другий етап роботи: винесення постанов про притягнення порушників правил дорожнього руху до адміністративної відповідальності.

За період із 12 травня 2020 року по 31 грудня 2020 року інспектори з паркування виявили 19056 правопорушень на загальну суму 7,5 млн грн. Кошти від штрафів надходять до міського бюджету і спрямовуються на різні проекти розвитку територіальної громади.

Паралельно із роботою по виявленню порушень працівники відділу паркування опікувались питанням збільшенням кількості паркувальних місць. За пропозиціями відділу протягом березня-грудня 2020 року було облаштовано 183 місця для зупинки та стоянки транспортних засобів в центральній частині міста та 1013 місць – в інших мікрорайонах. Для зручності водіїв на офіційному сайті міської ради створено мапу з усіма парковками міста https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=6603 .

Загалом станом на кінець минулого року у Вінниці є в наявності 8861 місце для зупинки та стоянки транспортних засобів, у тому числі 400 місць для осіб з інвалідністю та 24 місця для паркування мотоциклів.

Також у 2020 році було придбано чотири електроскутери, завдяки яким з’явилася можливість швидкого реагування на звернення мешканців Вінницької міської територіальної громади, а також охоплення більшої території роботи інспекторів з паркування.

Для організації роботи по протидії порушень правил дорожнього руху в частині паркування транспортних засобів у Вінниці продовжила працювати низка сервісів. Так, на сайті міської ради на спеціальній сторінці водії, на яких оформлене адміністративне стягнення стосовно порушення правил паркування, можуть переглядати необхідну для них інформацію.

Тут також є реквізити для оплати штрафів за постановою про адміністративні порушення та контакти відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради.

«Наприклад, про час та місце евакуації автомобіля, що порушив ПДР України, а також на який спецмайданчик його евакуйовано, можна дізнатись у розділі «Постанови». Для цього потрібно ввести номер постанови та номер транспортного засобу. Після цього буде відображена вся інформація про автомобіль та обставини, під час яких інспекторами з паркування було виписано постанову», – розповідає начальник відділу паркування департаменту енергетики, транспорту і зв’язку міської ради Геннадій Богуславський.

Для комунікації із вінничанами працюють сторінка «Паркування Вінниця» у соціальній мережі Facebook та канали у месенджерах Telegram та Viber. Куди можна звертатись по всіх питаннях стосовно порушень правил паркування та за консультаціями, повідомляють в міськраді Вінниці.

Попередня публікаціяУ Вінниці кавові стаканчики стануть частиною АРТ-проєкту «Маскування»
Наступна публікаціяНа Вінниччині в чотирьох громадах оголосили додатковий карантин через африканську чуму свиней