В 2021 році у Вінниці запланували зробити капітальний ремонт контейнерних майданчиків на 15 прибудинкових територіях. Один уже завершили, ще на п’яти роботи розпочаті. Це висотки за адресами Матроса Кішки, 59; Лялі Ратушної, 128; Гонти, 43; будинки по вул. Литвиненко-Вольгемут, 31 та 32.

При проведенні капремонту контейнерні майданчики встановлюються у новому форматі – вони огороджені, мають накриття. Крім того, до них обмежено доступ сторонніх осіб – зайти всередину можуть тільки представники обслуговуючих компаній або голови ОСББ та працівники «ЕкоВіну», які вивозять сміття.

«Вперше у такому форматі в якості «пілотного» проєкту ми збудували контейнерний майданчик позаторік по вул. Коріатовичів, 155. В процесі експлуатації цей формат показав свою ефективність і доцільність, тому уже в 2020-му ми їх встановили 11 в різних мікрорайонах багатоповерхової забудови. В цьому році перший із запланованих об’єктів також завершили – це будинок ОСББ по вул. Дубовецькій, 35, – розповів директор департаменту житлового господарства міської ради Роман Фурман. – Ми його робили за програмою співфінансування із мешканцями. Загальна вартість робіт і матеріалів склала 57 тисяч гривень. Він невеликий, розрахований на 4 контейнера. Жителі виявили бажання, щоб майданчик був повністю закритим і відкривався з допомогою магнітних ключів».

Роман Фурман також додає що в більшості випадків, особливо, якщо багатоповерхівка межує з приватним сектором, при проведенні капремонту контейнерних майданчиків обов’язково додається окреме відділення для великогабаритного сміття. Яке вивозиться за відповідним графіком і періодичністю. Це гілля, рештки рослинного походження, меблі тощо – все те, що не вміщується у звичайний контейнер. Тому, щоб жителі не складували такі відходи біля контейнерів, і робиться додаткове відділення, повідомляє міськрада Вінниці.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 15-річна дівчина пограбувала чоловіка
Наступна публікаціяМісцева партія закликала вінницьку владу подбати про безпеку вінничан