Днями розпочався відбірковий етап традиційного конкурсу серед молодих освітян Вінницької міської територіальної громади «Надія-2021». Конкурс проходить щорічно, а започаткований він був понад десять років тому. Цьогоріч на участь у ньому було подано 20 заявок. За перемогу змагаються вчителі початкових класів, української мови та літератури, математики, музичного мистецтва, хімії, біології, інформатики, англійської та французької мов, повідомляють в міськраді Вінниці.

Сам конкурс триватиме до кінця квітня і проходитиме у 4 етапи: «Сам собі іміджмейкер», «Публічний виступ у форматі TED», «Фейсбук-челендж #школа_майбутнього_vn» та «Сучасний урок». У зв’язку із пандемією коронавірусу всі заходи будуть проходити в онлайн-форматі.

«Цей конкурс, який був започаткований у 2008 році і проходить щороку за підтримки міської ради, покликаний виявляти молоді таланти серед педагогів закладів середньої освіти нашої громади, розкривати їх творчий потенціал та мотивувати вчителів до розвитку їх педагогічних ініціатив. Це також корисно для розширення кола професійного спілкування в освітянському середовищі та обміну досвідом між вчителями різних закладів, – розповідає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. – Учасниками конкурсу можуть стати вчителі з педагогічним стажем роботи до 3-х років. І кожного року ми бачимо, що він користується популярністю серед наших педагогів».

За результатами конкурсу «Надія-2021» усі учасники отримають відповідні сертифікати, а його переможця нагородять у травні разом із переможцями конкурсу «Ярмарок фахових сподівань» загальноміського проєкту «Ім’я в освіті міста».

Торік переможницею «Надія-2020» стала вчителька математики фізико-математичної гімназії №17 Олена Пасіхова, а у 2019-му – вчитель географії школи №20 Ярослав Шаповал.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 19-річний чоловік порізав власних батьків
Наступна публікаціяНа вихідні у Вінниці поліцейські припинили роботу інтернет-клубу та кальян-бару