Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень підбили підсумки Рейтингу прозорості Українських міст за 2020 рік. Під час дослідження експерти проаналізували 77 різних параметрів прозорості роботи по кожній з міських рад 50 українських міст – складання бюджету, державні закупівлі, соціальні та адміністративні послуги, кадрова й інформаційна політика, участь громадян та інші.

«Приємна новина – вчора Міжнародний центр перспективних досліджень представив результати Рейтингу прозорості українських міст та регіонів за підсумками 2020 року. Вінниця стала лідером серед міст, а Вінницька область – другою серед регіонів», – повідомив, на своїй сторінці у фейсбук, міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Щорічні дослідження «прозорості» проводяться з 2017 року. Відтоді Вінниця у рейтингу прозорості міст постійно була в трійці лідерів, але очолила його вперше з показником 99 балів зі 100 можливих.

«Гарний стимул для всієї міської команди спільно з громадою далі розвивати рідне місто», – наголошує міський голова.

Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень підкреслюють, що Рейтинг прозорості областей і міст України є важливим механізмом контролю громадськості за місцевою владою в умовах проведеної реформи децентралізації. Проведення цих досліджень, покликаних підвищувати ефективність органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та державного управління у сфері регіональної політики та відкритості місцевої влади фінансово підтримує посольство США в Україні.

Детально ознайомитись із Рейтингом можна на сайті проєкту:

http://local-governments.icps.com.ua/

Попередня публікаціяПловець з Вінниччини Віктор Хникін виборов низку перемог на Чемпіонаті України
Наступна публікаціяНа Вінниччині винесли вирок, про примусове психіатричне лікування, жінці яка вбила малолітнього сина