У Вінниці скандал через відключення багатоквартирного будинку від газу під приводом аварії

”Увага всім! Вінницягаз по беспределу відключила газ на Зодчих 10. Заставляют голову правління ОСББ підписати акт розмежування. 

Причина – ніби то витік газу в будинку (по інформації аноніма).  Це початок атаки газовщиків на будинки на мкрн. Поділля. Таке може бути з кожним будинком. Прошу згуртуватися разом і надати відсік незаконним діям газовщиків”.

Такими повідомленнями вже декілька днів рясніють вайбер-групи вінницьких ОСББ, – пише телеграм-канал “Політична Арена Вінниччини”.

Голови ОСББ попереджають мешканців про можливі відключення газу і в інших будинках мікрорайону з понеділка.

І розповідають про нову схему і методи обслуговування вінничан “Вінницягазу” на прикладі будинку по Зодчих 10.

Під приводом аварійної ситуації (витоку газу) “Вінницягаз” відрізає будинок від газу.

Перша умова для відновлення газопостачання – необхідність працівникам Вінницягаз потрапити в кожну квартиру. При цьому у разі виявлення неоплачених кубів газу споживачів відрізали від газу.

Друга умова. Голова ОСББ повинен підписав акт розмежування балансової належності внутрішньобудинкових газових мереж та експлуатаційної відповідальності за них. А також вимагали підписати договір на технічне обслуговування системи газопостачання.

Іншими словами, Вінницягаз хоче передати на баланс ОСББ газові труби, які йдуть навколо всього будинку, спихнуту з себе відповідальність за стан цих труб. При цьому обслуговування та ремонт цих труб оплачувати буде ОСББ.

Попередня публікаціяБійці батальйону «Вінниця» відправились на ротацію в зону проведення ООС
Наступна публікаціяПоліцейські повернули матері 5-річного хлопчика, який загубився в центрі Вінниці