До Дня Героїв Небесної Сотні з 8 по 19 лютого у школах Вінницької міської територіальної громади проходив Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. У 2021 році формат проведення фестивалю змінився у зв’язку з карантинними обмеженнями, і більшість заходів провели у режимі онлайн. Понад 800 учнів та учениць закладів освіти мали змогу долучитись до нього. В рамках фестивалю реалізували дві мистецькі акції «Ніщо не зупинить ідею свободи» та «Серцем до Подвигу доторкнись».

Учасники акції «Ніщо не зупинить ідею свободи» готували свої відео з роздумами про цінності, які відстоювали учасники Революції Гідності та рушійні сили, які допомагали та допомагають в наші дні українцям боронити незалежність та ідею свободи. Учні разом з педагогами закладів створили відеороботи, які можна переглянути на сторінках закладів освіти у соціальних мережах.

Учні шкіл міста та вихованці КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної» працювали над створенням тематичних малюнків в рамках мистецької акції «Серцем до Подвигу доторкнись». Акція розпочалась зі спільної онлайн-конференції, під час якої учасників привітали мама загиблого на Майдані Героя України Максима Шимка Зоя Семенівна Кузьменко та директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. По завершенню акції учасники створили виставку робіт в своїх закладах.

Довідка:

Максим Шимко – учасник Революції Гідності, Герой Небесної Сотні. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Максиму Шимку було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Возможно, это художественное изображение (9 человек)

Возможно, это изображение (экран и ноутбук)

Возможно, это художественное изображение

Возможно, это художественное изображение (1 человек)

Возможно, это художественное изображение

Возможно, это изображение (3 человека)

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині судитимуть учасника незаконного воєнізованого озброєного формування терористичної організації «ДНР»
Наступна публікаціяУ Вінниці починається навчальний проєкт по правах людини