Прокуратура Вінниччини направила до суду обвинувальний акт стосовно учасника терористичної організації так званої «Донецька народна республіка».

Судитимуть за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичні організації).

Встановлено, що житель міста Єнакієве Донецької області, родина якого проживає на Вінниччині, у 2014 році вступив до незаконного воєнізованого озброєного формування терористичної організації «ДНР». Чоловік став учасником групи глибинної розвідки так званої республіканської гвардії.

Під час розслідування з’ясовано, що зі вступом до вказаного угруповання підозрюваний отримав характерну для учасників терористичної організації «ДНР» військову форму одягу з відповідними знаками розрізнення, вогнепальну автоматичну зброю, звання, обрав собі позивний.

Ці обставини та низка здобутих доказів вказують на його умисну активну участь у терористичній організації під час ведення її злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України і інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на території Донецької області.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ обласної прокуратури.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Попередня публікаціяНа трасі М-12 зупинили авто вінничанина зі зброєю та наркотиками в салоні. Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці відбувся патріотичний фестиваль присвячений Герою України Максиму Шимку